Policija kod Banjske tražila od vozača da se izjasni da li je Leposavić Srbija ili Kosovo

Kosovska policija
Izvor: Reporteri

Na magistralnom putu Severna Mitrovica-Raška rano jutros, patrola Kosovske policije koju su činili pripadnici albanske nacionalnosti zaustavila je vozilo kojim je upravljao V. R i od njega zahtevali da se izjasni da li je Leposavić Srbija ili Kosovo.

Kako je za naš portal potvrdio V. R njega su zaustavili jutros na skretanju za Banjsku, a patrola se sastojala od tri pripadnika, dva muškarca i jedne devojke koji su pričali na albanskom jeziku.

"Zaustavili su me i najpre mi rekli da vozim auto sa nelegalnim tablicama jer je automobil registrovan na KM. Zatim su me pitali odakle sam i kada sam rekao da sam iz Leposavica pitali su da li je to u Srbiji ili na Kosovu, Kada sam rekao da je Srbija, oni su me popreko pogledali, pa sam dodao da se Leposavić nalazi na Kosovu", rekao je V. R.

Naš sagovornik je rekao da su mu policajci i poručili da mora da promeni vozačku dozvolu, jer mu nije validna i da mu je to rekao na engleskom jeziku.

"Rekao mi da moram da promenim dokumenta jer nisu validna".

Od kada su pripadnici srpske zajednice napustili kosovske institucije, Policija Kosova nije bila u većoj meri primetna na severu, osim specijalnih jedinica koji su vršili pretrese vozila u blizini administrativnih prelaza.