Nove stolice i klupe za školarce u Ugljaru i Lepini

Škole u Ugljaru i Lepini dobile nove stolice i klupe
Izvor: Opština Gračanica

Opština Gračanica nastavlja sa ulaganjima u obrazovanju, jer želimo da naša deca imaju najbolje moguće uslove za rad i obrazovanje, kazala je predsednica Ljiljana Šubarić, nakon što je školama u Ugljaru i Lepini doniran novi inventar.

Kako bi im boravak u školi bio što ugodniji učenici Osnovnih škola u Ugljaru i "Vuk Karadžić" u Lepini dobili su kompletan inventar u vidu novih i modernih školskih klupa i stolica, saopštili su iz Opštine Gračanica.

Ukupno je dodeljeno po 80 klupa i stolica, odnosno po 40 za svaku školu.

Tim povodom ove škole danas je obišla predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorkom za obrazovanje i kulturu Brankicom Nićić.

"Dosadašnji inventar bio je dotrajao, pa smo nabavili nove stolice i klupe za naše učenike. Deca su naša budućnost i na ovaj način želimo da im pokažemo koliko su nam važni. Veoma sam srećna što možemo da im pomognemo i na ovaj način, kako bi im boravak u školi učinili što prijatnijim", kazala je Šubarić.

Dodala je da su sve škole snabdevene ogrevom, kao i da se lično uverila da su učionice tople. 

"Lokalna samouprava nastaviće sa stvaranjem najboljih mogućih uslova za obrazovanje", poručila je ona.

Učenici, kao i zaposleni u školama zahvalili su se opštini na vrednoj donaciji i gradonačelnici Šubarić na poseti.

"Školarci su sa radošću dočekali novi inventar, za koji su se i lično zahvalili u razgovoru sa predsednicom opštine Gračanica Ljiljanom Šubarić. U ime škola zahvalile su se i direktorice Vesna Martinović i Zorica Talić", navodi se u saopštenju.