Objekat na izletištu Čukarak kod Leposavića dobija novi izgled

Početak radova na sanacija objekta na izletištu Čukarku kod Leposavića
Izvor: Opština Leposavić

Simboličnim uklanjanjem platna sa gradilišne table predsednik opštine Leposavić Zoran Todić i direktor UN Habitata Omar Sidik zvanično su danas otvorili radove na projektu "sanacije i adaptacije objekta za potrebe civilnog društva i udruženja građana" koji se nalazi na Čukarku u Leposaviću.

Kako se navodi u objavi na Fejbuk nalogu “Leposavić portal”, pored renoviranja objeketa spolja i iznutra, projektom je predviđeno i parterno uređenje okoline objekta, u šta spadaju staze, rasveta, mobilijar, dok će u drugoj fazi radova doći do izgradnje amfiteatra na otvorenom i parkinga.

Dodaje se da je ideja za izdvajanje određenih novčanih sredstava za ovaj projekat potekla od strane građana, nevladinih organizacija sa teritorije opštine Leposavić, s obzirom da je pomenuti objekat čija je izgradnja započeta pre šest godina, i koji nije stavljen u funkciju nakon izgradnje, značajno devastiran i uništen od stane nepoznatih lica.

Vrednost ovog projekta koji zajedno realizuju Opština Leposavić i UN-Habitat iznosi 109.500 evra. Za potrebe projekta iz budžeta opštine Leposavić izdvojeno je 63.000 evra, dok je UN-Habitat opredelio 47.000 evra.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić ističe da je ovaj projekat od velikog značaja za potrebe civilnog društva, mladih i svih ostalih relevantnih organizacija koje se bave društvenim delatnostima i zaštitom životne sredine u opštini Leposavić.

„Rodila se ideja da ovo bude opšte namenski objekat koji će značiti i opštini i civilnom sektoru u našoj opštini. Težimo tome da ovo bude prepoznatljivo izletničko mesto koje će privući veliki broj ljudi, ne samo iz naše opštine već i šire. Na nama je da se potrudimo da izvođenje radova protekne u najboljem redu i da, koliko već ove godine, imamo svečanu ceremoniju otvaranja i stavljanja u funkciju ovog objekta“ rekao je Todić.

Direktor UN-Habitata Omar Sidik istakao je da je ovo vrlo važna investicija za Leposavić koja će doprineti boljem životu građana.

„Veoma mi je drago što zajedničkim snagama i finansijama možemo da prenamenujemo ovo mesto u mnogo sadržajnije mesto koje će mnogo ljudi koristiti. Nije velika suma novca, ali ono što radimo doprineće narodu koji ovde živi. Nadam se da je ovo početak jedne dobre saradnje UN-Habitata i opštine Leposavić“ rekao je Sidik.

Todić i Sidik izrazili su uverenje da će se saradnja nastaviti i u budućem periodu, realizacijom drugih projekata koji će biti od koristi svim građanima opštine Leposavić.