Opštine traže pravovremenu podelu školskih udžbenika

Učionica
Izvor: Reporteri

Asocijacija kosovskih opština zatražila je od Ministarstva prosvete da što pre otpočne proces podele udžbenika školama, nazivajući odlaganje nepotrebnim i besmislenim, prenosi Koha.

Kako navodi taj medij, svake godine nastavni proces u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja počinje nedostatkom udžbenika.

Ministrka prosvete Arberie Nagavci obećala je prošle godine da će nabavka udžbenika biti izvršena krajem jula. Do početka nove školske godine ostalo je još oko dve nedelje, a Ministarstvo udžbenike još nisu počelo da se deli.

Asocijacija kosovskih opština zatražila je od Ministarstva prosvete, nauke, tehnologije i inovacija da što pre otpočne proces podele udžbenika u školama.

„Ovo nepotrebno kašnjenje može da izazove probleme i kašnjenje u dobrom i urednom početku školske godine. Nova školska godina svake godine počinje i planirano je da počne istog dana. Stoga su ovakva kašnjenja u blagovremenoj distribuciji udžbenika besmislena ali i neprihvatljiva“, navodi se u saopštenju Asocijacije kosovskih opština.