Pokloni za mališane iz Kamenice iz deset gradova širom Srbije

Pokloni za decu iz Kamenice
Izvor: Fesjsbul Leposavić portal

Porta crkve Svetog cara Konstantina i carice Jelene u selu Kamenica ponovo je bila centralno mesto okupljanja povodom posete delegacije deset gradova i opština iz Centralne Srbije i Vojvodine koji su i ove godine obezbedili veliki broj novogodišnjih paketića za decu iz ovog i susednih sela, prenosi Leposavić Portal.

Delegaciju su činili predstavnici grada Užice, opština Pećinci, Požege, Vladimirci, Smederevske Palanke, Bača i Žabalj.

Njih su srdačno dočekali i ugostili predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima i predstavnik sela Kamenica i član Crkvenog odbora Miodrag Mijo Radovanović.

Predsednik opštine Leposavić Zoran Todić zahvalio se osvedočenim prijateljima iz Centralne Srbije i Vojvodine koji godinama unazad obezbeđuju novogodišnje i božićne paketiće za decu sa teritorije opštine Leposavić.

„Samo prisustvo naših prijatelja iz gradova i opština Centralne Srbije i Vojvodine, za nas koji ovde živimo predstavlja i ima mnogo veću vrednost od novogodišnjih paketića. Ovo je samo dokaz našeg prijateljstva i borbe za svakog čoveka i svako dete na Кosovu i Metohiji. Uz podršku i pomoć Кancelarije za Кosovo i Metohiju i naše države Srbije nastavićemo da obezbeđujemo i unapređujemo uslove života ne samo u opštini Leposavić, već širom Кosova i Metohije. Nadam se da ćemo sledeće godine naše prijatelje dočekati na ovom mestu u što većem broju, naročito dece“ istakao je Todić.

Mijo Radovanović istakao je da je ovo veliki dan za malo selo Кamenica i izrazio je veliku zahvalnost gostima na nesebičnoj pomoći i brizi za srpski narod u opštini Leposavić. Zahvalnost je uputio i opštini Leposavić na čelu sa predsednikom Zoranom Todićem koji su sa svojim najbližim saradnicima i danas, kao mnogo puta do sada, uz Кamenicu i uz svoj narod.

Gosti iz Centralne Srbije i Vojvodine nisu krili zadovoljstvo što su ponovo u opštini Leposavić, naglasivši da im je posebna čast što imaju mogućnost da obraduju mališane. U poslednjem trenutku, zbog neodložnih obaveza, svoj dolazak su otkazali predstavnici opština Irig, Кovin i Titel. Iako sprečeni da lično prisustvuju, oni su mališanima poslali novogodišnje paketiće.

Meštani sela Кamenica zahvalili su delegaciji na poseti i poklonima, istakavši da svaka njihova poseta donosi veliku radost na licima mališana koji su se i ovog puta okupili u velikom broju.