Pokloni za učenike u Leposaviću i Sočanici od opštine Stara Pazova

Pokloni za decu u Leposaviću i Sočanici
Izvor: Fejsbuk-Leposavić portal

Saradnjom bratskih opština Stara Pazova i Leposavić za učenike OŠ "Leposavić" u tom gradu i "Vuk Karadžić" u Sočanici obezbeđeni su pokloni, povodom školske slave Sveti Sava.

Kako je objavljeno na zvaničnoj Fejsbuk stranici "Leposavić portal", predsednik opštine Leposavić Zoran Todić sa saradnicima posetio je danas te dve škole i učenicima od prvog do četvrtog razreda uručio 424 poklon paketića, uoči obeležavanja školske slave Sveti Sava. 

"Većinu poklon paketića obezbedila je naša bratska opština Stara Pazova na čelu sa predsednikom Đorđem Radinovićem", kazao je Todić.

Todić je zahvalio opštini Stara Pazova i Radinoviću i istakao da će opštinsko rukovodstvo nastaviti da vodi računa o svim učenicima i svakom detetu na teritoriji opštine Leposavić, jer je, kako je dodao, ulaganje u obrazovanje je zapravo ulaganje u bolju i sigurnu budućnost.

"Ništa na ovom svetu nije lepše i iskrenije od dečijeg osmeha, zato je nama svaki trenutak proveden sa decom poseban. Kao i prethodnih godina uoči Savindana obezbeđeni su poklon paketići za sve učenike od prvog do četvrtog razreda. Ovog puta paketići su stigli iz naše bratske opštine Stara Pazova, kojima mi neizmerno zahvaljujemo na brizi i podršci koju dobijamo od njih. Mi ćemo nastaviti da uz pomoć države Srbije, Kancelarije za Kosovo i Metohiju ulažemo u obrazovne institucije kako bismo obezbedili što kvaliternije  uslove za boravak i rad učenika i nastavnog osoblja. Iskoristiću priliku da svim učenicima, prosvetnim radnicima i direktorima obrazovnih ustanova čestitam školsku slavu, Svetog Savu, sa željom da istraju na putu vaspitanja i obrazovanja u duhu svetosavlja jer je to jedini i pravi način da dostojno nastavimo prosvetiteljsku tradiciju koju je započeo Sveti Sava", rekao je Todić.

Direktori osnovnih škola Silvana Magovčević i Dragan Radovanović, nastavno osoblje i učenici zahvalili su rukovodstvu opštine Stara Pazova i opštine Leposavić na poklonima, ali i na konstantnoj brizi i podršci u stvaranju boljih uslova za sticanje znanja, rad i boravak učenika i nastavnog osoblja u obrazovnim ustanovama, navodi se u objavi.