Pomoć ugroženim porodicama i narodnoj kuhinji “Majka devet Jugovića” u Kosovskom pomoravlju

Udruženje „Kraljevina Srbija“ - paketi za decu
Izvor: Kraljevski dvor

Predsednik udruženja „Kraljevina Srbija“, Saša Sušić i članovi te organizacije podelili su tokom vikenda pakete pomoći srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, u vrednosti od više od 1.700.000 dinara (18.000 dolara), saopšteno je iz Kancelarija Karađorđevića.

„Pomoć ugroženim porodicama u optišini Ranilug i narodnoj kuhinji 'Majka devet Jugovića' u Gnjilanu,  obezbedila je Fondacija Princeze Katarine, Humanitarna organizacija Lajflajn Čikago i udruženje ’Kraljevina Srbija’. Paketi pomoći za porodice sastoje se od osnovnih životnih namirnica (brašno, ulje, šećer, so, testenina, pirinač, pasulj), konzervirane hrane i čajeva, kao i od sredstava za higijenu (deterdžent za pranje veša, šamponi..)“, dodaje se u saopštenju.

Dodaje se da su ugroženim porodica u toj opštini obezbeđena ćebad, kape, šalovi i čarape, koji će im olakšati zimske dane.

Svaka porodica dobila je i pakovanje epidemioloških maski kao i gelove za suvo pranje ruku, a deca iz ugroženih porodica dobila su na poklon i rančeve sa školskim priborom (sveske, olovke, bojice) i higijenski paket  koji sadrži sapune, četkice i paste za zube, kao i gel za suvo pranje ruku.

Fondacija Princeze Katarine i Lajflajn Čikago obezbedili su i slatke pakete za decu, kao i plišane igračke za najmlađe. 

Današnjoj zajedničkoj akciji Fonda Princeze Katarine, humanitarne organizacije Lajflajn Čikago i udruženja „Kraljevina Srbija“, obradovala su se i deca iz dve osnovne škole: „Veljko Dugošević“ iz Raniluga i „Trajko Perić“ iz Velikog Ropotova , kao i deca iz vrtića „Pčelica Maja“ u Velikom Ropotovu.

„Za sve njih obezbeđeni su slatki paketi, za školarce i rančevi i školski pribor, dok su se najmlađi obradovali brojnim igračkama i priboru za crtanje. Zahvaljujući ovoj akciji, Narodnoj kuhinji ’Majka devet Jugovića’ obezbeđena je velika količina osnovnih namirnica koje su im bile preko potrebne“, dodaje se u saopštenju.