Rašić: Ne želim da prejudiciram istragu, ali ima indicija da je napad bio organizovan

Nenad Rašić, press
Izvor: Kosovo Online

Bivši ministar u kosovskoj vladi i lider Progresivno demokratske stranke Nenad Rašić rekao je danas na konferenciji za medije, da su prethodna dva dana bila teška za njega i njegovu porodicu i zahvalio javnosti na pažnji i interesovanju.

Rašić je istakao da su ga povodom prebijanja njegovog sina kontaktirali mnogi diplomatski predstavnici, kao i lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti i v.d. predsednika Kosova Vjosa Osmani.

"I kad bih imao neprijatelja, a, nemam ih ne bih želeo da se to desi, ovo što se desilo je mali užas kroz koji smo prošli. NI na koji način ne želim da prejudiciram istragu koja je u toku. Više osoba je privedeno, neke osobe su ishitreno privedene. Neću da prejudicirm, želim da se slučaj reši. Na izlazu iz škole moj mlađi sin je zajedno sa svojim drugovima bio napadnut od strane grupacije koja je nasrnula na njiz ne samo rukama već i metalnim predmetima. Moj sin je napadnut bokserom imao je i obilno krvarenje i kasnije smo daval izjavu policiji. Tužilac je povrede naveo kao teške telesne povrede jer je do povreda došlo sa namerom. Time je započeta istraga koja treba da bude objektivno i svako ko je to uradio ili na bili koji način bio krivac treba da odgovara", rekao je Rašić.

Rašić nije želeo da iznosi procenu da li je do napada došlo spontano, po nečijem nalogu ili samoorganizovano, ali je novinarima pokazao prepisku na Fejsbuku koja po njegovim rečima upućuje na to da bi napad mogao biti organizovan.

"Postoji objava na Fejsbuku u kojoj se navodi da će biti seče Šiptara, ovo daje predznake da je to moglo biti organizovano. Momak koji je postavio dva posta, obratio mu se sa 'mamu ti šiptarsku'. Kao roditelj, kao čovek koji zna šta ti izrazi znače, to navodi da su postojali planovi da moj sin bude napadnut. Napolju ispred škole, bilo je momaka koji su pre tri, četiri pet godina završli školu i mnogi od njih su bili naoružani bokserima, čekićima i hoževima, i ove moje tvrdnje su sačinjene na osnovu izjava svedoka", rekao je Rašić.

Dodao je da se politikom bavi već 15 godina i da se svakog dana trudi da budem što bolji i nepristrasniji.

"Samo molim sve organe koji su kompetentni, od policije do tužilaštva, da se slučaj reši što pre. Još jednu stvar sam pokrenuo. Postoji sumnja moja, da su političari svojim neodgovornim izjavama potpirili ovo što se dešava. Radi se o nekim političarima nisam hteo da komentarišem i čitam njihove objave. Uvideo sam da često poruke budu pune uvreda i neistina već i potenicijalnih pretnji. S toga ja sam danas kontaktirao tužilaštvo", rekao je Rašić.

On je apelova na političare da se uzrže od etiketiranja, jer, kako kaže,to može imati duboke posledice

"Ne samo zbog mog sina već zbog svih sinova i kćeri. Ničija deca ne treba da budu meta, zato što se neko bavi politikom", rekao je Rašić.

On je dodao da je razovarao sa ocem jednog od počinilaca, kao i da je insistirao sam da istraga bude legalna, brza i efikasnsa i da se ovakve stvari više ne dešavaju.