Savet roditelja: Raspust od mesec dana štetan za učenike

škola
Izvor: Koha ditore

Preostala je još jedna nedelja do kraja prvog polugođa školske godine, a Kosovska vlada odlučila je da će zimski raspust trajati mesec dana, prenosi RTK.

Roditelji su nezadovoljnu ovakvom odlukom i izražavaju bojazan da je tako duga pauza na štetna za učenike. Stručnjaci za obrazovanje smatraju da bi učenici u tako dugom peridu morali da održavaju radne navike.

Prvo polugođe završava se ranije, a zimski raspust trajaće duže. Učenici će se vratiti u školske klupe 18. januara 2021. godine.

Predsedavajući Saveta roditelja Kosova Imret Rušiti odluku vlade smatra štetnom za učenike.

„Ova odluka Vlade da zimski raspust produži sa dve nedelje na mesec dana ide na štetu učenika, jer ih dugo odvaja od procesa učenja. Posebno što su za vreme pandemije dugo bili u režimu onlajn nastave. Vlada nije ni konsultovala Savet roditelja u vezi sa ovom odlukom “, rekao je Rešiti.

Podseća se da je 1. decembra premijer Avdulah Hoti objavio da su odlučili da se prva polovina godine završava 18. decembra. Potvrdio je da će se učenici vratiti u školske klupe 18. januara, pa je kao rezultat pandemije i porasta infekcija u školama pauza produžena na mesec dana.