Spirić: Voda se polako povlači, ali nove padavine plaše

Severna Mitrovica - Naselje Česmin lug - poplava
Izvor: OOCK KM

Voda u poplavljenim područjima na Kosovu se polako povlači, ali plaši nas da će se situacija pogoršati u narednom periodu zbog novih padavina, izjavio je danas predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Spirić.

On je za Tanjug naveo da je u Kosovskoj Mitrovici poplavljeno i pet kuća u kojima žive Albanci.

"Pokazali smo da smo svi jednaki u borbi da sačuvamo život i zdravlje tih ljudi, jer su sve naše službe reagovale kako bi izašli u susret tim ljudima da se evakuišu, dok se stvari ne normalizuju u narednom periodu", rekao je Spirić.

Naveo je da poplava ima i u srpskim sredinama na teritoriji centralnog Kosova i istakao da se, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, situacija svakodnevno prati.

"Trudimo se da pomognemo narodu i obezbedimo im ono što im je najpotrebnije, distribucijom hrane i vode za piće“ rekao je Spirić i dodao da je svaka vrsta pomoći konstantna.

On je naglasio da je deo stanovništva u Kosovskom pomoravlju evakuisan i dodao da je jedno od ugroženih područja Laplje selo i mesta oko Gračanice.

Spirić podseća da su poplave pogodile i sela Plemetina i Prilužje, ali da se situacija normalizuje.

"Poplavljena su i sela Grabovac i Rudare u opštini Zvečan, ali smo svi zajednički usmereni u pružanju pomoći koja je trenutno neophodna, kao i solidarnosti", rekao je Spirić.