Srpska lista: Dok je Srbije na Кosovu niko neće spavati na ulici

srpska lista
Izvor: facebook

Svedoci smo grozničavih pokušaja nazovi nezavisnih medija i novinara da pronađu neku porodicu sa problemom kako bi dokazali navodnu nebrigu Srbije za svoj narod. Jasno je da je reč o širem paklenom planu da se poljulja poverenje naroda u Srbiju, ali i u Srpsku listu, kao realizatora srpskih državnih i nacionalnih interesa na Kosovu, saopštila je danas Srpska lista.

„Vlada Srbije, lokalni organi vlasti i Srpska lista neće ostaviti na cedilu nijednu srpsku porodicu u nevolji i svaki pokušaj neprijatelja srpskih interesa na Кosovu i Metohiji da se pronađe neki izolovani slučaj kako bi se ta činjenica osporila jeste deo propagandnog rata čiji je jedini cilj da se uticaj Srbije istisne sa ovih prostora“, dodaje se u saopštenju.

Ističe se da najnoviji pokušaj i neprofesionalni odnos dopisnika "Glasa Amerike" sa Кosova Budimira Ničića i prilog tog medija o samohranoj majci Milici Apostolović iz Gojbulje u kojem, kako se navodi, nije zadovoljeno osnovno pravilo objektivnog novinarstva, a to je da se i onome ko je apostrofiran kao krivac pruži mogućnost da iznese svoj stav i činjenice.

„Namerno ne upotrebljavamo izraz iz novinarskog žargona "druga strana", jer i država Srbija, i lokalne vlasti i Srpska lista su na istoj strani sa Milicom Apostolović i njenim detetom, iako bi autor ovog propagandnog priloga voleo da nije tako“, navodi se u saopštenju.

Naglašava se da je Milica Apostolović na preporuku Кancelarije za КiM stupila u kontakt sa Privremenim organom opštine Кosovska Mitrovica, i da joj je garantovano da će joj lokalna vlast pronaći i platiti privremeni smeštaj dok se ne nađe neko trajno rešenje.

Srpska lista navodi da Apostolović nije podnela formalni zahtev, koji je bio i jedini uslov da joj se pomoć odmah odobri i poziva je da to učini jer je borba za njenu dobrobit i dobrobit njenog deteta, kao i svakog sunarodnika u sličnoj nevolji, jeste upravo i razlog postojanja Srpske liste i srpskih lokalnih organa vlasti na Кosovu. 

Srpska lista podseća da su i predstavnici lokalne vlasti u srpskim opštinama i zvaničnici Кancelarije za Кosovo i Metohiju u prva dva meseca ove godine obišli stotine socijalno ugroženih porodica širom КiM, kako bi se svakom našem sunarodniku pružila šansa da živi dostojanstvenim životom „i to je očigledno ono što boli neprijatelje srpskih interesa na Кosovu i Metohiji, koji bi voleli da je naš narod stado bez pastira prepušteno tuđoj milosti i volji“.

„Dok je države Srbije na Кosovu i Metohiji niko, pa ni Milica Apostolović, neće spavati na ulici, a nijedno srpsko dete neće biti gladno ili prozeblo“, zaključuje se u saopštenju Srpske liste.