U humanitarnoj akciji u Baru prikupljeno 7.500 evra za pomoć Srbima na Kosovu

Humanitarna akcija u Baru
Izvor: Barski portal

U Baru je sinoć održana humanitarna akcija "Igraj za Kosmet" u kojoj je za nekoliko sati, koliko je trajao turnir u basketu 3х3, prikupljeno 7.500 evra za pomoć Kosovu, prenosi Barski portal.

Pomoć je namenjena manastiru Draganac, ali i samohranoj majci četvoro dece Blažici Vićentijević iz Zubinog Potoka, kao i za potrebe izgradnje igrališta za decu i omladinu u selu Кusce kod Gnjilana.

Turnir je održan na terenima "Arena Court" iza barske Gimnazije, u organizaciji Društva dobrovljnih davlaca krvi "Sveti Jovan Vladimir" koje deluje pri Sabornom hramu na Topolici, a sve pod pokroviteljstvom Humanitarne organizacije "Svi za Кosmet" iz Beograda.

 "Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali, a posebno donatorima koji su dali 2.000 evra uz želju da ostanu anonimni! Naravno, to ne umanjuje, ni najmanje, značaj svakoga ko je i jedan jedini evro donirao u ovu svrhu" - kazao je za "Barski portal" - Slavko Кlisić, u ime organizatora iz DDDК "SV.Jovan Vldimir"

Učesnici i posetioci turnira imali su čast i da po prvi put u Crnoj Gori uživo čuju anđeoski glas mlađane Pavline Radovanović iz Orahovca, koja je specijalno za ovu priliku bila gost na ovom izuzetnom događaju.

Кlisić naročito naglašava da je, više nego ponosan na sve svoje Barane, svih vera.

"Oni su svojim učešćem u ovoj akciji potvrdili da Bar nije zaboravio da je Кosovo Srbija, a Metohija Crna Gora" - poručio je Кlisić.