U Leposaviću održan koncert etno pevačice Branke Zečević i guslara Maksima

Koncert u Leposaviću
Izvor: Kosovo Online

U prepunoj sali Hrama Svetog Vasilija Ostroškog u Leposaviću večeras je održan koncert guslara Maksima Vojvodića i etno pevačice Branke Zečević iz Podgorice.

Dvoje mladih izvođača poznati su i po pesmi koju su snimili u junu protekle godine pod nazivom „Hiljadu Vidovdana", a na koncertu u Leposaviću izveli su splet crnogorskih i kosovsko-metohijskih pesama. 

Branka Zečević izjavila je za Kosovo onlajn da je tokom koncerta u Leposaviću, na kosovskim temeljima, osećala posebnu odgovornost.

"Prvi put nastupam na ovim prostorima i u Leposaviću. Do sada sam više puta dolazila na Kosovo i Metohiju u obilasku svetinja, a i eto sada i povodom koncerta. Veče je bilo posebno, uz velike emocije i puno pozitivne treme. Mi pevamo širom regiona, ali ovde je neka posebna odgovornost na kosovskim temeljima. Milo mi je što smo uspeli da ovu priču i pesmu koju pevamo "Hiljadu Vidovdana" prenesemo i vama", rekla je ona. 

Dvadesetdvogodišnji Maksim Vojvodić guslanjem se bavi petnaest godina, nastupao je i ranije na Kosovu, ali večeras je prvi put u Leposaviću. 

"Ovo veče u Leposaviću je najveći pokazatelj da srpstvo opstaje na ovim prostorima i da to nikada neće moći da se zatre, ali i da nikada neće moći da se ugasi dečiji plač na Kosovu što je najveći pokazatelj i najveće blago koje garantuje da će srpski živalj da opstane i da Bog da da to bude u mirnijim uslovima na što većoj teritoriji", kazao je Zečević. 

Koncert je održan uz blagoslov Njegovog Preosveštenstva episkopa raško-prizrenskog Teodosija i crkvene opštine leposavićke u saradnji sa KUD "Kopaonik" iz Leposavića koji je svojim igrama dodatno ulepšao koncert.