U naselju Suvi Do u Severnoj Mitrovici zastava "velike Albanije", iz policije navode da nema istrage

Zastave OVK i velike Albanije u Suvom Dolu
Izvor: Kosovo Online

U naselju Suvi Do u Severnoj Mitrovici osvanule su zastave "UČK" i "velike Albanije", a u Kosovskoj policiji kažu da o tom slučaju nije pokrenuta istraga.

Kosovska policija je, sa druge strane, pokrenula istragu o grafitima "Ne brinite", "Tu smo", "Čekamo", koji su juče osvanuli u Severnoj Mitrovici, uz koje stoji potpis "Severna brigada".

Međutim kako navode iz policije, nema informacija u vezi sa događajem u Suvom Dolu.

"Nema nikakvih informacija da je u vezi sa tim pokrenuta istraga, policajci su na terenu svakodnevno i obavljaju svoju dužnost, ukoliko bude izveštaja u vezi sa ovim događajem obavestićemo javnost", rekao je za Kosovo onlajn portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Kako je na licu mesta zabeležio reporter Kosovo onlajna zastava OVK i zastava "velike Albanije", na kojoj su likovi Ismaila Ćemaljija i Ise Boljetinca, nalaze se na jarbolu koji je postavljen na saobraćajni znak, između dve kolovozne trake u Suvom Dolu.

Naselje Suvi Do nalazi se u Severnoj Mitrovici i godinama je predmet međuopštinskog spora sa Albancima iz Južne Mitrovice.

Nedavno je Kosovska policija iz Južne Mitrovice bez saglasnosti Severne policijske stanice preuzela patroliranje Suvim Dolom, bez prethodne najave ili bilo kakvog rešenja o administrativnj podeli.

Naselja Gornji i Donji Suvi Do su mešovita i prema važećim zakonima katastarski pripadaju opštini Severna Mitrovica.