Učenici iz Kosovskog Pomoravlja u poseti Beogradu

Učenici iz Kosovskog Pomoravlja u Beogradu
Izvor: Kancelarija za KiM

Učenici osnovnih škola iz Kosovskog Pomoravlja borave danas u Beogradu. Prva znamenitost koju su obišli je Hram Svetog Save na Vračaru, gde su ih dočekali predstavnici Kancelarije za KiM, prenosi TV Most.

Oko stotinu dece, učenika od petog do osmog razreda osnovnih škola iz Kosovskog Pomoravlja obišli su danas hram Svetog Save na Vračaru. Kako su rekli, ovaj najveći srpski pravoslavni hram i druga najveća pravoslavna crkva na Balkanu ostavila je na njih snažne utiske.

Ispred hrama mališane su dočekali predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju koji su i njihovi domaćini tokom boravka u Beogradu.

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Miloš Terzić izjavio je da ovim mališanima dugijemo neizmernu zahvalnost jer čuvaju srpsko ime i prezime na Kosovu i neizmerno vole svoju otadžbinu.

“Na nama je ispred Vlade Republike Srbije i ispred njihove kuće, tačnije Kancelarije za KiM, da ih uvek očekujemo i dočekujemo onako kako je potrebno i onako kako moraju da se dočekaju oni koji su na bedemu odbrane srpskih nacionalnih vrednosti i svetinja na KiM. Ova naša deca su pokazatelj da imamo budućnost na KiM, da imamo zašta da se borimo i da se nikada nećemo predati. Ova deca su takođe pokazatelj da svi oni koji su pokušali kroz decenije, kroz vekove da unište srpsko ime i prezime na KiM na čelu sa Aljbinom Kurtijem nikad u tome neće uspeti”, rekao je Terzić.

Deca iz Kosovskog Pomoravlja tokom boravka u Beogradu biće u prilici da pogledaju utakmicu Partizan-Spartak iz Subotice, obiđu trofejnu salu i stadion Partizana, ali i da se upoznaju i slikaju sa igračima ovog kluba čemu se, kako su rekli, posebno raduju.