Vujičić: Neka Vaskrs donese obilje mira, preko potrebnog nama na Kosovu

Danijela Vujičić
Izvor: Kosovo Online

Poslanica SNS sa Kosova Danijela Vujičić čestitala je danas Vaskrs patrijarhu SPC Porfiriju i vernicima, sa željom da najveći hriscanski praznik donese obilje mira koji je, kaže, svima preko potreban, a naročito onima koji žive na Kosovu.

"Poglavaru SPC patrijarhu Porfiriju, sveštenstvu, monaštvu i vernicima, posebno mojoj braci i sestrama na Kosovu i Metohiji koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru čestitam jedan od najvećih hrišćanskih praznika sa željom da ga proslave sa verom u novu, bolju, svetliju i sigurniju budućnost“, navela je Vujičić u čestitki.

Kako je dodala, u današnjem vremenu, kada se ceo svet suočio sa teskim geopolitičkim promenama, moramo se svi prisetiti da je Vaskrs praznik pobede života, ali je i nada za život dostojan čoveka.

"Pozivamo na solidarnost i  zajedništvo koje nam je potrebno, okrenimo se pre svega porodici, prijateljima i svojim komsijama jer samo na taj način mozemo istrajati u duhu vremena , sačuvati jedni druge i prepoznati sta je najbolje za nas. Neka najveći hriscanski praznik donese obilje mira koji nam je svima preko potreban, naročito nama koji živimo na Kosovu I Metohiji, kao i božji blagoslov u srca i domove pravoslavnih vernika. Neka vas sve obdari svojom vaskrslom radosću“, navela je Vujičić.