Murati: Budžet opština za 2023. godinu uvećan za 15 odsto

Hekuran Murati.jpg
Izvor: Reporteri

Ministar finansija Hekuran Murati saopštio je da će budžet opština u 2023. godini biti veći za 15 odsto u odnosu na ovu godinu. Kako je napisao na Fejsbuku, to je najveće povećanje budžeta za opštine ikada.

"Ministarstvo je izdvojilo izdvaja rekordni budžet za opštine u 2023.godini. Za sledeću godinu budžet koji će biti dodeljen opštinama je 15 odsto veći od budžeta za 2022. godinu. Ovo je najveće godišnje povećanje koje se ikada dogodilo, a dolazi zahvaljujući dobrom učinku u povećanju prihoda u državnom budžetu", napisao je Murati.

On je naglasio da će opštinama biti dodeljeno 654 miliona evra.

"Dakle, to će biti 654 miliona evra koje će biti dodeljeno opštinama, kako bi one ponudile više usluga građanima. Navodi da postoji blokada opštinskih budžeta su klevete i uopšte nisu tačne. Svaka opština ima odobren budžet za tekuću godinu i može bez problema da izvrši isplate", dodao je on.

Juče je odbor Asocijacije kosovskih opština hitno zatražio od ministra Ministarstva finansija da izda drugi budžetski cirkular, kako bi opštine mogle da započnu proces konačnog planiranja budžeta.