Sogojeva: Donošenje odluke o antikovid merama bez konslutacije sa preduzećima je pogrešno

Hisen Sogojeva
Izvor: Economia online

Predsednik Hotelijersko-turističke komore Kosova Hisen Sogojeva izjavio je da je donošenje odluke o uvođenju dodatnih antikovid mera bez konsultacija sa preduzećima pogrešno, prenosi Ekonomija Onlajn.

Sogojeva kaže da će zatražiti sastanak sa ministrom zdravlja i da će, ukoliko predstavnici Hotelijersko-turističke komore ne budu zadovoljni ishodom pregovora razmotriti preduzimanje daljih koraka.

"Ukazujemo da je pre donošenja odluke dobro posavetovati se sa preduzećima, da se ne bi nanela šteta poslovanju preduzimanjem mera. Nažalost nismo pozvani. To izaziva zabrinutost, jer je 50 odsto ljudi glasalo za ovu vladu. Tražimo razgovore, jer nismo protiv vlade, ni protiv mera, ali način donošenja odluka nije dobar", ističe Sogojeva.

Sogojeva kaže da će na sastanku predsedništva udruženja, koji se održava danas u 12 časova, biti donete odluke o daljim koracima .

"Štitimo preduzeća, a ne vladu. Odluka o najviše deset gostiju kada su venčanja u pitanju je pogrešna, jer imamo velike sale u kojima se mogu poštovati antikov mere. Nismo imali kontakt sa ministrom, verujem da ćemo narednih dana imati sastanak. Ako se ne pozabavimo zakonom o oporavku i štetom koju su preduzeća pretrpela, bićemo na rubu kolapsa. Govorimo o  12.000 preduzeća koja će trpeti ogromne posledice ako se nastavi sa sprovođenjem bilo kojih mera", kaže Sogojeva.