Zekaj: U toku rekonstrukcija železničke pruge od Leška do granice sa Makedonijom

Železnica
Izvor: Ekonomia Online

Vršilac dužnosti direktora Infrakosa Zimer Zekaj kaže rekao da su u toku radovi na 10. železničkoj pruzi, koja obuhvata deo železničke linije od administrativnog prelaza na severu Kosova do granice sa Severnom Makedonijom, prenosi Ekonomija onlajn.

Govoreći o modernizaciji železničke pruge Priština - Peć, koja je trenutno jedina linija koja prevozi putnike, Zeka kaže da ovaj projekat uključuje signalizaciju, elektrifikaciju i sanaciju železničkih stanica, koje su uništene a koje imaju kulturnu i istorijsku vrednost.

"Ova modernizacija predviđa regulisanje signalizacije, regulisanje stanica koje imaju istorijsku vrednost. Mnoge od njih su pod zaštitom Uneska. Pripremamo reference za liniju Klina-Prizren", rekao je Zekaj.

Objasnio je da prelazi koje licencira Ministarstvo za infrastrukturu imaju redovnu signalizaciju, ali i da ima i nelegalnih prelaza, koje su železničari prinuđeni da uklone. Prelazi na šinama koji se s vremena na vreme prave su nelegalni.

"Dužni smo s vremena na vreme da odemo i da ih uklonimo", rekao je Zekaj.

Ministar za životnu sredinu, prostorno planiranje i infrastrukturu, Ljiburn Aljiu kaže je da je rehabilitacija železničke pruge Kosovo Polje – Đeneral Janković faza sagledavanja celog projekta i ističe da je modernizacija ove pruge važan korak ka rehabilitaciji železničkih pruga.

"Ovi projekti su važni za našu zemlju i za unutrašnju cirkulaciju, ali je od posebnog značaja činjenica da će Kosovo kroz ove projekte moći da se uključi u važne koridore regiona. Ovom linijom stižemo do Skoplja, a samim tim i do luke Solun", rekao je Aljiu.

Kosovska železnička mreža se proteže na dužini od 333 kilometra koji nisu elektrifikovani i koji su sa jednosmernim standardima. Glavna linija se proteže od severne granice Kosova u Lešku do prelaza Đeneral Janković..

Brzina vozova, zbog tehničkih uslova na sadašnjim prugama, može da se razvija i do 50 kilometara na sat, dok će renoviranjem pruga vozovi kretati do 120 kilometara na sat.

Inače, početak proširenja železničke mreže kroz Kosovo počeo je 1874. godine, gde je izgrađena prva železnička pruga na relaciji Đeneral Janković – Kosovo Polje – Mitrovica.