Državljanin Srbije pušten iz bolnice nakon što je napadnut nožem u Sarajevu

_hitna pomoć
Izvor: večernje novosti

Beograđanin, otac mladog fudbalera FК Zvezdare povređen u današnjem napadu nožem nedaleko od hotela u sarajevskom naselju Ilidža, oseća se dobro posle ukazane lekarske pomoći, potvrdio je za Tanjug Ivan Stojimirović sekretar FK Zvezdara, prenosi RTV.

"Nakon ukazane medicinske pomoći u lokalnoj bolnici državljanin Srbije, otac našeg fudbalera koji je povređen nožem, vraćen je u hotel i oseća se dobro", rekao je Stojimirović.

Sekretar FК Zvezdara je objasnio da je do napada došlo tokom povratka sa utakmice kada je grupa maskiranih momaka napala roditelje mladih fudbalera.

"Nastala je gužva u kojoj je nožem uboden roditelj našeg mladog fudbalera. Potom je došla policija i deca su bezbedno stigla do hotela i večerala su. Sada je sve u redu, ali današnji napad je ostavio ružnu sliku o turniru koji se održava već godinama unazad", rekao je Stojimirović.

On je potvrdio da je policija prisutna u hotelu i da je predstavnik ambasade Srbije došao u hotel da poseti mlade srpske fudbalere i ponudi svaku vrstu pomoći.

Stojimirović je rekao da klub još uvek nije doneo odluku da li će ostati na turniru ili će se sa decom ranije vratiti u Beograd.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić zatražio je večeras od nadležnih organa Bosne i Hercegovine da kazne učesnike napada u Sarajevu.