Kosovska policija zbog ilegalnog ulaska privela dvoje ruskih i dvojicu albanskih državljana

Uhapšeni državljani Rusije
Izvor: Lajmi

Kosovska policija je zadržala dvoje ruskih državljana na severu Kosova, muškarca i ženu, pod sumnjom da su ilegalno prešli administrativni prelaz između Kosova i Srbije. Na istom mestu zbog ilegalnog ulaska na Kosovo uhapšena su i dvojica državljana Albanije.

U saopštenju policije navodi se da je juče oko 10:30 časova dvoje ruskih državljana uhapšeno kod sela Šarpelj nedaleko od Leposavića. Oni su vozilom crnogorskih registarskih tablica ilegalno prešli prelaz između Kosova i Srbije. Prema odluci tužioca, osumnjičeni su privedeni, a automobil im je zaplenjen.

Dežurni tužilac Osnovog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici Slobodan Bakić, izjavio je za Radio Slobodna Evropa da su ruski državljani prvobitno pokušali da pređu prelaz Jarinje kako bi ušli na Kosovo, ali da su usled nedostatka vize bili vraćeni. U pitanju su, kako je naveo tužilac Igor Krasikov i Marina Vladimirovna Krasikova.

Bakić je rekao da su ruski državljani bili u vozilu cetinjskih tablica, koje je  iznajmeljeno rent-a-carom u Budvi.

Policija takođe navodi da je na istom mestu, u 20 časova privela i dvojicu muškaraca, državljana Albanije koji su uhapšeni pod sumnjom da su ilegalno prešli preko prelaza između Kosova i Srbije.

Odlukom tužioca, dvojica osumnjičenih državaljana Albanije su privedeni.