KP: Podmetnuti požari u Kamenici i Zubinom Potoku, krađa u Zvečanu

Požar pored Ibra
Izvor: © Kosovo Online

U protekla dva dana u opštinama Zubin Potok i Kamenica podmetnuta su dva požara, a u opštini Zvečan izvršena teška krađa, navodi se u dnevnom izveštaju Kosovske policije, prenosi Kossev.

Oba slučaja podmetanja požara okarakterisana su kao izazivanje opšte opasnosti, istraga je u toku.

U selu Mešina u opštini Kamenica, policiji je u petak u večernjim časovima prijavljeno da je Srbin, pod dejstvom alkohola, zapalio šiblje. Vatra se proširila i zahvatila seosku šumu, zbog čega je intervenisala vatrogasna jedinica. Istraga je u toku.

Takođe, u petak u poslepodnevnim časovima, prijavljen je požar u Jagnjenici u opštini Zubin Potok. Nepoznate osobe su zapalile žbunje i usled širenja požara oštećeno je nekoliko osigurača na transformatoru.

Kosovskoj policiji je kasno sinoć prijavljena i teška krađa u Žerovnici, u opštini Zvečan. Lice srpske nacionalnosti je prijavilo da su nepoznate osobe, nasilno kroz prozor ušle u njegovu kuću, ukrale novac u gotovini i pobegle u nepoznatom pravcu.

U policijskom izveštaju nije precizirano koja je suma novca u pitanju. Na mesto događaja izašle su policijske jedinice i slučaj se istražuje.