Napad na Srbe u Sarajevu: Rekli su "samo smo vas čekali"

Sarajevo
Izvor: Wikimapia

Roditelji mladih srpskih fudbalera koje su juče u Sarajevu napali hulagini, otkrili su detalje incidenta kada je 15 napadača sa fantomkama upalo u hotel. Oni su goste iz Beograda isprskali biber sprejom i jednog roditelja uboli nožem.

Kako prenosi Danas, Anton Miladinović iz Batajnice, iz škole fudbala “El maestro”, kazao je da je u hotel upalo 10-15 momaka sa fantomkama.

“Isprskali su roditelje biber sprejom, suzavcem i izboli su nožem momka jednog sa Zvezdare. Priredili su nam pakao. Nije prijatno, u jednom momentu zavladala je panika u hotelu dok nisu specijalci došli i smirili roditelje. Inače smo na ivici bili da se pokupimo i vratimo za Srbiju. Imamo utakmicu van ovog hotela i imamo problem”, kazao je Miladinović za N1.

Roditelji se žale da nisu imali policijsku pratnju i da na uktamice idu svojjim prevozom.

“Ovde imam obezbeđenje od desetak momaka, koji su stvarno prijatni. Kada je došla policija ja sam im uputio par pitanja i meni je policajac jedan uputio provokaciju. Nisam očekivao da policija ovde tako reaguje. Drugi njegov kolega prišao je i zagrlio me, tu su bila moja deca, pomazio ih je i rekao ‘druže smiri se, zaštitićemo vas, tu smo’”, ispričao je Ljubomir Vukadinović.

Navodi da je ovaj turnir prošao super.

“Sada da petnaestak ljudi pokvari ovu manifestaciju je katastrofa“, dodao je.

Kazali su i šta su im ti momci koji su ih napali rekli.

“Rekli su: samo smo vas Srbe čekali. Šta god to značilo, ružno je za ovakav grad. Deca su plakala po sobama, jedva smo ih smirili. Treba da igraju utakmice. Mi smo zbog njih ovde, nismo došli da pravimo incidente“, kažu roditelji.

I Nova.rs došla je u kontakt sa jednim od roditelja koji je bio na licu mesta u vreme napada, ali je na sreću prošao bez povreda.

"Nije loše sada, u hotelu sam“, kazao je on i pojasnio šta se desilo.

"U pitanju je Tradiciolni junior kup Sarajevo i u pitanju su deca od 2008. do 2015. godišta. Nakon utakmice Zvezdara i Dugo Selo iz Zagreba, deca su krenula u sobe, a roditelji u drugi hotel u kom su smešteni. Na parkingu je bila grupa navijača, najverovatnije nekih lokalnih klubova, nemaju veze sa protivnikom s kojim smo igrali. Huligani su u holu hotela bacili suzavce, a grupa roditelja je izašla napolje na parking za njima. Tamo je bila grupa od 15-20 maskiranih huligana koji su nas gađali bakljama i jednog roditelja uboli nožem“, naveo je.

Jedan roditelj je uboden u butinu, ali je na vreme dobio pomoć.

"Na svu sreću, roditelja su uboli u butinu, plitke su rane, primio je tetanus u KC Sarajevo. Ja sam bio sa njim u sobi kada je došla pomoć i mi ostali smo sada u hotelu obezbeđeni od starne policije“, dodaje.

Pitanje je da li će se dečji fudbalski turnir uopšte nastaviti nakon ovog iznenadnog napada.

"Pitanje je da li će se turnir nastaviti i da li će bilo koja ekipa iz Srbije da nastavi učešće. Sutra je ostalo da se odigra polufinale i finale. Obišao nas je konzul u Sarajevu, došao je i vlasnik hotela i organizatori turnira“, kaže ovaj roditelj.

Napadnuti roditelji nisu bili u sukobu ni sa kim, a na turniru je sve vreme vladala prijatna atmosfera.

"Niko od roditelja nije u sukobu sa bilo kim, ovde su ekipe iz Bosne, Crne Gore, Slovenije, Srbije. Razmenjivali smo zastavice jedni sa drugima, potpuno normalna atmosfera je bila. Evidentno je u pitanju napad navijača, pošto su maskirani sa bakljama, noževima i suzavcem“, priča on.

Objasnio je i detalje sa mesta incidenta.

"Bio sam sa grupom od desetak roditelja koji smo krenuli za trojicom koji su naprskali suzavac. Izašli smo na parking i tamo ih je bilo oko dvadesetak. Gađali su nas i mi smo krenuli nazad. U tom trenutku smo ušli u hotel i rekao sam jednom od roditelja da mu je pocepana jakna i on kaže gde, i ja mu pokažem. On na to kaže da ga zateže i butina i kad smo pogledali utvrdili smo da je uboden nožem“, navodi.

Deca su srećom izbegla napad.

"Drago nam je bilo da su deca bila u hotelskim sobama i da nisu prisustvovala tom činu. Deca su završila utakmicu 10 minuta pre toga i krenula ka hotelskim sobama, koje su razdvojene od izlaska iz hotela. Roditelji su krenuli na desnu, a deca na levu stranu. Deca verovatno sada i znaju šta se desilo, pošto je hotel pod opsadom“, ocenjuje on.