Nedeljković čeka odluku Apelacionog suda u Prištini

Nikola Nedeljković.jpg
Izvor: Kosovo Online

Nikola Nedeljković (20) iz Beograda, koji je 28. juna na Gazimestanu uhapšen zbog navodnog krivičnog dela širenja mržnje, a potom 6. septembra osuđen na osam meseci zatvora, čeka odluku Apelacionog suda u Prištini, koji bi za nedelju dana trebalo da odgovori na žalbu odbrane, prenosi Politika.

Naime, kako kaže, advokat Jovana Filipović, koja zastupa Nedeljkovića,  sednica Apelacionog suda održana je 24. novembra, a zakonski rok za odgovor na žalbu je 15 dana.

“Tražimo oslobađajuću presudu, odnosno da se poništi prvostepena presuda Osnovnog  suda. Za nedelju dana trebalo bi da stigne odgovor”, kratko je rekla Filipović.

Nedeljkovićevi roditelji i sestra očekuju pozitivan ishod, a u jučerašnjem odgovoru za “Politiku” ponovo su naglasili da je on uhapšen samo zato što je Srbin.

Danas će Nedeljkovićeva porodica doći u Severnu Mitrovicu  da ga obiđe u zatvoru, gde izdržava kaznu i gde po zatvorskim pravilima jednom u dve nedelje ima pravo na posetu.

“Jedva čekamo svaki drugi petak kako bismo videli našeg Nikolu. Kako vreme prolazi sve nam je teže, a svaka naša poseta završava se suzama. Umesto mi njega da hrabrimo, Nikola hrabri nas”, kazala je Bojana Nedeljković, Nikolona sestra.

Nikola Nedeljković uhapšen je na Gazimestanu na cenralnoj proslavi Vidovdana, a privela su ga ista dvojica albanskih policajaca koji su prošle godine na Gazimestanu uhapsili Ristu Jovanovića iz Podgorice.