Nikola Perić pušten kući, nema napretka u istrazi

Nikola Perić se vratio kući iz bolnice
Izvor: RTV Puls

Dvadesettrogodišnji Nikola Perić iz novobrdskog sela Zebince, koji je pre nekoliko dana pretučen ispred svoje kuće dok je vraćao stoku sa ispaše, operisan je i pušten kući, prenosi Radio Kontakt plus.

Nikola Perić, sada se oseća dobro. Juče je uspešno operisan u bolnici u Gnjilanu nakon teških telesnih povreda u predelu glave.

Njega su pre nekoliko dana napala dvojica nepoznatih muškaraca ispred kuće u Zebincu.

Tokom boravka u bolnici u Gnjilanu, Nikolu je sve vreme obezbeđivala patrola Kosovske policije, koja ga je danas i dovela kući.  

"Dobro sam, operacija je prošla dobro... Policija više nije htela da me obezbeđuje i došao sam kući", rekao je Nikola Perić.

Portparol Kosovske policije za region Gnjilana, Ismet Hašani, kaže da policija sa velikom posvećenošću prati ovaj slučaj, ali se za sada ne zna ko su napadači.

"Sa velikom ozbiljnošću radimo na ovom slučaju, uzeli smo mnogo izjava na licu mesta. Za sada istraga ne napreduje, ali radimo intezivno kako bi krivce izveli pred sud", rekao je Hašani.

Napad na dvadesttrogodišnjeg mladića iz Novog Brda naišao je na osudu srpske zajednice na Kosovu, posebno što se incident desio u opštini u kojoj već godinama nije bilo većih međuetničkih problema.