Novi detalji: Šest policajaca uhapšeno u policijskoj stanici

hapsenje
Izvor: Tanjug

Tokom akcije Kosovske policije i tužilaštva jutros je uhapšeno osam policijaca Kosovske policije, od kojih je njih šest privedeno u policijskoj stanici, prenosi Reporteri.

Uhapšeni policajci Donika Mjaku, Marigona Gaši, Vedat Fetahu, Valjon Bajčinca, Visar Šalja, Redžep Seljimi, Bedri Jonuzi i Miloš Kovačević se terete za više krivičnih dela. Kosovska policija je saopštila da su oni osumnjičeni za krivična dela zloupotrebe službenog položaja ili ovlašćenja, prema članu 414 Krivičnog zakona, zloupotrebu javne funkcije ili ovlašćenja iz člana 195, zloupotrebu uticaja prema članu 424 i za neovlašćenu kupovinu, držanje, distribuciju i prodaju opojnih supstanci.

Sa pritvorenicima su obavljeni razgovori u Kosovskom policijskom inspektoratu. Šestorici uhapšenih policajaca lisice su stavljene u policijskoj stanici, dok su dvojica privedena sa mesta stanovanja.

U saopštenju se navodi i da se otvaranjem postupka u Osnovnom tužilaštvu Prištine pokazuje posvećenost državnog tužioca u borbi protiv korupcije.

"U današnjoj akciji sprovedenoj u bliskoj saradnji sa Policijskim inspektoratom Kosova u ranim jutarnjim časovima uhapšeno je osam policajaca osumnjičenih za različita krivična dela. Akcija je realizovana zahvaljujući saradnji građana sa državnim tužiocem i Policijskom inspetkoratom Kosova", kaže se u saopštenju.