PIK suspendovao dvojicu policijskih službenika

PIK
Izvor: Reporteri

Policijski inspektorat Kosova suspendovao je dvojicu, a saslušao pet policijskih službenika regionalne uprave Istok zbog sumnje na krivično delo “zloupotrebe službenog položaja i ovlašćenja“, prenosi Ekonomija onlajn.

„Na osnovu do sada preduzetih istražnih radnji, policijski službenici su uključeni u operativni plan i prilikom sprovođenja ovog operativnog plana sumnja se na propuste nadležnih službenih lica. Na osnovu svih ovih sumnji, obavešten je tužilac slučaja i po njegovom ovlašćenju preduzete neophodne radnje na rasvetljavanju okolnosti slučaja i saslušano je 5 policijskih službenika koji su učestvovali u ovom slučaju zbog sumnje na krivično delo “Zloupotreba službenog položaja i ovlašćenja“, kaže se u obaveštenju PIK-a.

Povodom ovog slučaja, na preporuku PIK-a suspendovana su dva policijska službenika Regionalne  uprave na istoku (od kojih je jedan sa glavnim činom), dok će istražitelji PIK-a u koordinaciji sa tužilaštvom nastaviti da preduzimaju istražne radnje u cilju potpunog rasvetljavanja svih okolnosti u vezi sa ovim slučajem.