Pokreće se istraga o prevremenom puštanju Krivaće iz zatvora u dva ranija slučaja

Uhapšen osumnjičeni Dardab Krivaća
Izvor: Koha ditore

Ministarstvo pravde pokrenulo je istragu o prevremenom oslobađanju iz zatvora Dardana Kivaće u dva ranija slučaja. Krivaća je sada osumnjičen za ubistvo 18-godišnje devojke iz Uroševca, prenosi Reporteri. 

Ministarstvo je saopštilo da je formiralo istražnu komisiju koje će ispitati ova dva slučaja prevremenog oslobađanja Krivaće, koji od ranije ima bogat kriminalni dosije. On je dva puta puštan iz pritvora, po ranijoj odluci direktora zatvora Gnjilane i Dubrava. 

Krivaća je, kako su ranije preneli mediji, već bio optuživan za nasilje nad ženama, silovanje, kao i za napad nožem na jednog člana porodice svoje bivše devojke. Optužen je ili se sumnjiči za 122 krivična dela, od toga za 11 pljački, 93 krađe i teške krađe, silovanje, kao i nanošenje pet telesnih povreda.

On je u 12 slučajeva priznao krađu, a sugrađanima je bio poznat kao nasilnik i izazivao je strah kod ljudi, kažu neki od odnih koji ga poznaju. Iako je bio osumnjičen za više od 100 krivičnih dela, izašao je iz zatvora na slobodu i otpočeo zajednički život sa M.O, za čije ubistvo je osumnjičen i trenutno je u pritvoru.