Priština: Uhapšena tri službenika Centra za socijalni rad zbog zloupotrebe službenog položaja

Kosovska Policija
Izvor: Kosovo Online

Tri službenika Centra za socijalni rad u opštini Priština, uhapšena su juče zbog sumnje da su izvršili zloupotrebu službenog položaja ili ovlašćenja, navodi se u policijskom izveštaju, prenosi Indeks onlajn.

„Uhapšene su tri osobe, dva muškarca i jedna žena, službenici Centra za socijalni rad opštine Priština, zbog sumnje da su izvršili navedeno krivično delo. Osumnjičeni su, nakon saslušanja u prisustvu branilaca, odlukom tužioca privedeni“, navodi se u izveštaju.

Prema pisanju medija, uhapšeni su: šef personala Opštine Priština Fadilj Aljiu-Hertica, bivši direktor Centra za socijalni rad Vebi Mujku i šef Odeljenja za socijalne usluge u ovom centru Valjbona Makiki.

„Osnovno tužilaštvo u Prištini, obaveštava javnost da je Odeljenje za teška krivična dela, tačnije Jedinica za privredni kriminal i korupciju, nakon preduzimanja istražnih radnji u punoj koordinaciji sa Kosovskom policijom – Odeljenjem za istraživanje privrednog kriminala i korupcije, doneo rešenje o pritvoru dve osobe, V.M. i V.M, pod sumnjom da su isti u svojstvu viših službenika PBK u Prištini počinili krivično delo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“, iz člana 414. KPRK, jer se sumnja da su tokom vršenja svojih dužnosti njihov službenik, na nezakonit način, zaposlio oko 10 lica u ovoj ustanovi, kao i na nezakonit način, jednog od službenika imenovali za rukovodioca za postupanje u slučaju seksualnog nasilja, uprkos činjenici da zaposleni nije ispunjavao zakonske uslove za vođenje ovako osetljivog predmeta”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

U vezi sa ovim slučajem, kao svedok je saslušan i zamenik gradonačelnika Opštine Priština Aljban Zogaj.

„Obaveštavam vas da sam danas popodne intervjuisan od strane Kosovske policije, kao svedok, u vezi sa hapšenjem trojice opštinskih zvaničnika Opštine Priština. Ovaj slučaj je vezan za potpisivanje nekoliko ugovora o radovima koje smo kao vlast nasledili od prethodne vlasti. Institucije reda i pravde vode ovaj slučaj i ostajemo im na raspolaganju, tako da se slučaj vodi u potpunosti u skladu sa važećim zakonima“, kazao je Zogaj.