Radović: Četiri naoružana pljačkaša iz banke u Zubinom Potoku odneli veću količinu novca

Branislav Radović
Izvor: Kosovo Online

Povodom jučerašnje pljačke ekspozitura Komercijalne banke u Zubinom Potoku, portparol Kosovske policije za region Sever Branislav Radović rekao je da su pljačku izvšila četiri maskirana naoružana lica kao i da je iz banke odneta veća količina novca u dinarima i manja u evrima, ali da se tačan iznos još utvrđuje.

Radović je u izjavi za Kosovo onlajn naveo da se policijska patrola, nakon poziva odmah uputila ka banci, i tamo su naišli na čoveka u maskirnoj uniformi sa kapuljačom na glavi i automatskom puškom u rukama.

„Bili su maskirani i naoružani automatskim puškama, jedno od tih lica koje je stajalo ispred ulaza u banku uperilo je oružje prema patroli policije kada su oni stigli na lice mesta. Tog momenta iz banke izlaze još tri lica koja su bila maskirana“, kazao je Radović i dodao da su zatim vozilom "folcvagen pasat" tamno plave boje, kosovskih registarskih oznaka, magistralnim putem pobegli u pravcu Mitrovice.

Radović dodaje da su od zaposlenih u banci, koji su u trenutku pljačke bili na svojim radnim mestima, dobili informaciju da je iz banke odneta veća količina novca u dinarima i evrima ali da će tačan iznos tek biti utvrđen.

Slučaj preuzima regionalna istražna jedinica koja je bila na licu mesta i radila uviđaj uz pomoć forenzičke jedinice RDP Mitrovica Sever.

“Slučaj je predat tužiocu koji je delo okarakterisao kao razbojništvo iz člana 381 Krivičnog zakonika Kosova”, kaže dalje Radović.

Slučaj je otvoren i istraga je u toku.