Festival domaćeg filma u Leposaviću

Branko Kovačević
Izvor: Kosovo Online

“Uprkos teškim uslovima i aktuelnoj situaciji oko pandemije, uspeli smo nešto skromnije da organizujemo Festival domaćeg filma, koji se u Leposaviću tradicionalno održava 19-ti put, rekao je za Кosovo Onlajn direktor Centra za kulturu “Sava Dečanac” Branko Кovačević.

Festival se organizuje od 10. do 14. novembra u sali Doma kulture “Sava Dečanac”, a zbog epidemiološke situacije ove godine će izostati gosti i protagonisti filmova koji su bili neizostavni deo festivala svake godine.

“Obezbedili smo pet izuzetno dobrih ostvarenja srpske kinematografije, koji će se prikazivati tokom pet festivalskih večeri. U sredu na otvaranju festivala, biće prikazan film “Toma”, a u danima koji slede publika će moći da pogleda filmove “Jedini izlaz”, “Oaza”, “Nečista krv” i “Pucnji u Marseju”, rekao je Кovačević.

On je napomenuo da će po završetku Festivala, film “Toma” biti prikazan 17. novembra u Lešku i 18. novembra u Sočanici i u Leposaviću dokle god bude bilo zainteresovanih, s obzirom da se ove godine festival održava u specifičnim uslovima, te se moramo pridržavati propisanih mera i raditi sa 50 odsto kapaciteta.

“U okviru Festivala domaćeg filma, biće i promocija knjige o Tomi Zdravkoviću koja će biti u prodaji tokom trajanja Festivala po promotivnim cenama, u prostorijama Centra za kulturu “Sava Dečanac” u Leposaviću”, rekao je Кovačević za Кosovo Onlajn.

Iskoristio je priliku da pozove sve sugrađane, kao i građane drugih opština da budu naši dragi goste na Festivalu domaćeg filma.

Festival domaćeg filma se održava tradicionalno 19. godina, gde publika ima priliku da vidi najbolja ostvarenja domaće kinematografije, a mnogi od filmova se i premijerno izvode u bioskopu Doma kulture ”Sava Dečanac” u Leposaviću.

Ulaz za sve projekcije je besplatan, osim za film “Toma”, a sav prilog biće uplaćen u humanitarne svrhe.

Pokrovitelj događaja je Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.