Predstava "Polomljeno rebro" u četvrtak i petak u Severnoj Mitrovici

Studentski centar Priština
Izvor: Studentski centar Priština

Studentski centar „Priština“ - Kosovska Mitrovica poziva sve zainteresovane da u četvrtak i petak od 19 časova prisustvuju predstavi „Polomljeno rebro“ reditelja Janka Cekića, po scenariju Nadice Đorđević. U predstavi igraju Janko Cekić i Tamara Tomanović.

Predstava je urađena u okviru projekta „Eliminacija i prevencija rodno-zasodno-zasnovanog i porodičnog nasilja“, koji je podržao Populacioni fond UNFPA. Predstava „Polomljeno rebro“ će biti odigrna u Studentskom klubu doma 6 Severnoj Mitrovici.

"Predstava 'Polomljeno rebro' govori o suštastvenom nepoznavanju ljubavi i besramnom poistovećivanju njene vilinske nežnosti sa bestijalnom demonstracijom sile jačeg nad slabijim, o ubijanju mužastvenosti u muškarcu, i o svetačkoj trpeljivost žene koja veruje da će ljubav promeniti nasilnika, sve dok ne donese najvažniju odluku i u najvažnijem trenutku, osokoljena molitvom i uverenjem da je čuva legion arhangelske vojske, jednim pozivom stavlja tačku na svoj dotadašnji život. Odlukom da zatraži pomoć, „lomi ruku“ koja je njoj polomila rebro. Koja je polomila nju – rebro. Koja je polomila njega samog. Ona prijavljuje nasilje, što je jedini, pravi i zdrav izbor", navodi se u pozivnici Studentskog centra „Priština“ - Kosovska Mitrovica.