Podeljeno 1.000 sadnica šljive u Opštini Gračanica

Podela sadnica šljiva u Gračanici
Izvor: Naša Gračanica

U cilju razvoje poljoprivrede, Opština Gračanica obezbedila je i danas podelila 1.000 sadnica šljive za deset domaćinstva sa teritorije te opštine.

Direktor odeljenja poljoprivrede i šumarstva Dragiša Stojanović kazao je da je i ove godine za poljoprivrednike obezbeđena pomoć u vidu voćnih sadnica.

"Sa ciljem razvoja poljoprivrede, odnosno voćarstva u našoj opštini obezbedili smo 1000 sadnica šljiva za ukupno deset poljoprivrednih proizvođača tako da će svako dobiti po 100 sadnica. Nadam se da će u narednim godinama imati koristi od njih, odnosno da će ostvariti prihode", kazao je Stojanović.

On je dodao da će zahvaljujući ovoj pomoći niknuti nekoliko voćnjaka, te da je odeljenje za poljoprivredu spremno da svakom poljoprivredniku pruži savetodavnu i svaku drugu vrstu pomoći kako bi proizvodnja bila uspešna.

"Mi kao odeljenje, ali i naši profesori sa Poljoprivrednog fakulteta, spremni smo da im pružimo svaku vrstu pomoći oko uzgajanja i orezivanja mladih voćnjaka kako bi imali zdrava stabla, dobar i kvalitetan rod."

Zoran Đorđević iz Gračanice kaže da bi stare voćke obnovio mladicama. 

"Imam neko staro voće koje bih izvadio pa bi ga obnovio mladim sadnicama. Ova pomoć nam znači mnogo i zato se zahvaljujemo Opštini Gračanica“, rekao je on. 

Iz Odeljenja za poljoprivredu i šumarstvo ističu da će se sa ovakvom vrstom pomoći nastaviti i ubuduće, te da će odlučiti koje će sadnice dodeliti naredne godine.