Šarandžije iz tima "3B" osvojile prvo mesto na takmičenju u Vuči

Prvi Klasik karp kup u Vuči kod Sočanice
Izvor: © Kosovo Online

Tačno 45,4 kilograma šarana bilo je dovoljno ekipi Karp tima "3B" iz Sočanice da se popne na pobedničko postolje prvog Klasik karp kupa koji je tokom vikenda održan na komercijalnom jezeru u selu Vuča nadomak Sočanice.

Drugo mesto sa ulovljenih 38.6 kilograma pripalo je Karp timu "Trepča Leposavić", dok je bronzano odličje osvojio tim "Japanac i Dule" iz Leška koji su svojim umećem upecali 25,4 kilograma šarana. 

Karp tim "Psihijatri" iz Kosovske Mitrovice uspeo je da nadmudri  šarana težiine 10,43 kilograma i time ponese pehar za najveću upecanu ribu.

 “Sa posebnim zadovoljstvom smo prihvatili poziv naših prijatelja iz Leposavića da učestvujemo na ovom takmičenju i svaki trenutak proveden ovde je zaista bio lep. Iako se radilo o takmičenju, nije najbitnije koliko će ko riba upecati, već da se dobro družimo i da što više vremena provodimo u prirodi, jer nam ona pomaže da se oslobodimo negativne, a ispunimo pozitivnom energijom.  Suština je uloviti ribu, slikati se sa njom i vratiti je u vodu kako bi nam i naredni put priuštila zadovoljstvo a ja i moj sin Stefan smo to ovoga puta imali priliku da učinimo sa, ispostavilo se, i najvećim ulovljenim primerkom za vreme takmičenja,”- kaže za Kosovo Online doktor Igor Milisavljević koji je sa svojim naslednikom Stefanom činio tim "Psihijatri KM".

Na tri štapa, koliko je po propozicijama bilo dozvoljeno da bude u vodi, smenjivali su se bojile i različite vrste zrnaste hrane kojom su ribolovci pokušavali da nadmudre što krupniji komad ove veoma borbene i atraktivne ribe.

Učesnicima ovog takmičenja  nisu smetali ni loši vremenski uslovi pa je sedam ekipa za 40 sati konstantnog pecanja iz jezera izvadilo više od 170 kilograma šarana.

Ideju strastvenih ribolovaca Siniše Ristovića i Dušana Batačanina iz Leposavića da organizuju ovo takmičenje podržali su opština Leposavić, Sportsko – turistička organizacija Leposavić u saradnji sa klubom a želja organizatora je da ovo takmičenje postane tradicionalna manifestacija koja bi prerasla u "Karp kup KiM".

Najuspešnijim timovima i pojedincima pripale su vredne nagrade u vidu ribolovačkog pribora, opreme i hrane za ribu.

Do sledeće godine - “Bistro”.