Završeno uređenje glavne ulice u Velikoj Hoči, Kancelarija za KiM uložila tri miliona dinara

Ulica u Velikoj Hoči
Izvor: Kancelarija za KiM

U Velikoj Hoči završeno je uređenje glavne ulice zahvaljujući sredstvima Kancelarije za KiM koja je za ove radove izdvojila tri miliona dinara, čime je u mnogome oplemenjen izgled i centralno jezgro ove srpske sredine u kojoj je nedavno izgrađen i novi gradski trg, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kako se navodi u saopštenju, popločane su oštećene površine na trotoarskoj stazi šetališta dekorativnim kamenom, postavljena je nova ambijentalna rasveta u vidu lampiona, kao i novi mobilijar - klupice za sedenje i kante za smeće.

"Vodilo se računa i o zelenim površinama pa su postavljene dekorativne sadnice dužinom centralne zone. Izvedeni su i radovi na uređenju i čišćenju rečnog korita, kao i novim otpustima za atmosferske vode. Uređenje jezgra ovog mesta obuhvatilo je niz radova kako bi se infrastrukturno poboljšala, ali i ulepšala ova srpska sredina i osnažio njen turistički potencijal, pa se prilikom uređenja javnih površina vodilo računa da se ne naruši ambijent i arhitektura ovog istorijski važnog i jednog od najstarijih srpskih mesta", dodaje se u saopštenju.

Pomoćnica direktora Кancelarije za Кosovo i Metohiju za infrastrukturne projekte, Jelena Stojković podsetila je da je uređenje i ulaganje u Veliku Hoču bilo jedno od obećanja direktora Кancelarije za КiM Petra Petkovića tokom prošlogodišnje posete ovom mestu, koje se realizuje.

"Meštani su nam tom prilikom izneli nekoliko predloga i sugestija i mi jedno po jedno obećanje raelizujemo. Nakon izgradnje gradskog trga, sada je na red došlo i popločavanje i uređenje centralnog gradskog šetališta. Jedan od predloga meštana je bio i da se poboljša ulična rasveta, koja im je zbog bezbednosti posebno važna u zimskim mesecima i zbog toga smo na to stavili poseban akcenat. Ovim dodatnim uređenjem centralne zone učinićemo Veliku Hoču na ponos ne samo meštana, već i svih koji u ovu srpsku sredinu dođu, a naša ulaganja u Veliku Hoču se ovim ne završavaju i nastavićemo sa uređenjem drugih delova Hoče", navela je Stojković.

On je istakla da će Кancelarija za КiM i dalje biti čvrst oslonac srpskom narodu na КiM i u skladu sa mogućnostima podržavati sve projekte koji doprinose ekonomskom razvoju, kao i poboljšanju opštih uslova života srpskog naroda.