Abazi: Kurti paranoičan prema svima u Samoopredeljenju koji imaju drugačije mišljenje

Haki Abazi
Izvor: Ekonomia Online

Nezavisni poslanik u Skupštini Kosova Haki Abazi izjavio je, komentarišući svoje isključenje iz poslaničke grupe Pokreta Samoopredeljenje, da nije utvrđeno sa koje instance je ono došlo, ali da nije iznenađen takvom odlukom, prenosi Gazeta ekspres.

Abazi je, govoreći o premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju nakon sastanka u Briselu i sagledavanja situacije na severu, rekao da Kurti razmišlja samo o tome kako će doći do novih parlamentarnih izbora.

"Viktimizacija je donela rezultate u prošlosti, naravno da sam se trudio da budem jedan od onih koji su pred građanima postali adresa rušenja Vlade", rekao je Abazi.

On tvrdi da je do njegovog isključenja iz Samoopredeljenja došlo nakon što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić pomenuo njegovo ime u Skupštini Srbije.

"Nedelju dana nakon što je Vučić dva puta pomenuo moje ime u Skupštini Srbije, došla je proizvoljna odluka, o kojoj nije odlučeno ni u jednoj partijskoj instanci", naveo je Abazi.

Abazi je dodao da je Kurti paranoičan prema svima u Samoopredeljenju koji imaju drugačije mišljenje.

„Ovo će biti zajednički imenitelj onoga što se dešavalo u kontinuitetu. Izgleda da premijer Kurti ima ekstremnu paranoju prema svima koji imaju jasno i drugačije mišljenje ili kritičko mišljenje unutar pokreta Samoopredeljenje. To je testirano u određivanju kandidata za gradonačelnika i internim izborima”, istakao je Abazi.