Abazi: Kurti se od premijera transformacije pretvorio u premijera prevare

Haki Abazi
Izvor: Ekonomia Online

Samostalni poslanik u Skupštini Kosova Haki Abazi ocenio je da se kosovski premijer Aljbin Kurti od premijera transformacije pretvorio u premijera prevare.

"Govorim srpski jezik, dinar nije zabranjen, imam mnogo prijatelja Srba - otadžbinska odbrana", naglasio je na Fejsbuku Abazi.

Prema njegovim rečima, predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Kurti imaju mnogo toga zajedničkog.

"Viktimiziraju lidere do kraja udubljene u svoju prošlost i personalizuju priče u politici, obojica patološki mrze političke protivnike, a jedni usmeravaju mržnju na Albance, a drugi na Slavomakedonce. Vučić manipuliše Srbima u Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji i na Kosovu; Kurti manipuliše Albancima u Dolini, Severnoj Makedoniji i dijaspori, ali nije uspeo da manipuliše Albancima u Albaniji i Crnoj Gori", istakao je Abazi.

Ukazujući da postoje praktični dokazi o Kurtijevim izdajama na osnovu njegovih ličnih interesa, izrazio je saučešće predsedniku severnomakedonske stranke Alijansa za Albance Arbenu Taravariju zbog, kako je naveo, političkog samoubistva koje je izvršio, pretvarajući sebe u Kurtijev klin.

Abazi je ocenio da je Kurti započeo predizbornu kampanju i u Severnoj Makedoniji, proglašavajući se ugroženim.

"To je primitivan pokušaj da se manipuliše narodnim masama pred izbornu kampanju u Makedoniji. Kurti dodatno deli Albance u Severnoj Makedoniji da bi od njih napravio meso za lične političke interese u odnosu na premijera Albanije. Kurtija je izolacija učinila još agresivnijim i bez rezultata", naveo je, između ostalog, Abazi.