Ahmeti poručio Vladi Kosova: Radite što i mi u Prištini samo pomnoženo sa 100

špend ahmeti
Izvor: Facebook

Gradonačelnik Prištine Špend Ahmeti kritikovao je Vladu Kosova koja mesecima nije uspela da odobri Nacrt zakona o ekonomskom oporavku, kao i bivšeg ministra finansija i potpredsednika Pokreta Samoopredeljenje Besnika Bisljimija koji je predložio pomoć putem kredita.

Obraćajući se Bisljimiju, koji je danas, između ostalog rekao da bi prava pomoć za građane bila putem zajmova za one najsirošmanije, Ahmeti je kratko poručio da je Bisljimi opet pogrešio.

“Bisljo, opet si promašio poentu, brate, ja više ni ne čekam vladu”, napisao je Ahmeti na Fejsbuku.

Prema njegovim rečima, u ovoj krizi vlada ima dva cilja, povratiti poverenje u ekonomiju kao i zaštitu najugroženijih.

“Vlada bi trebalo da se stavi na uslugu  građanima. Javne investicije su nula, preduzeća se ne usuđuju da ulažu, jer ne očekuju ništa, a građani ne troše, jer nemaju. Vlada bi trebalo da uradi ono što radi Priština pomnoženo sa 100. Bespovratna sredstva za preduzeća, kapitalna ulaganja u maksimumu i raspodela novca svim sektorima. Građani bi potrošili više nego što će imati, preduzeća će ulagati više od bespovratnih sredstava, jer očekuju bolje dane, a kapitalne investicije bi bile direktno povećane agregatna tražnja bez odlaska na uvoznu potrošnju”, napisao je Ahmeti.