Ahmeti: Upoznali smo predstavnike tri odbora o napretku Kosova ka članstvu u Savetu Evrope

Krešnik Ahmeti
Izvor: Kosovapress

Zamenik ministra spoljnih poslova i dijaspore Krešnik Ahmeti sastao se danas sa šefovima sekretarijata tri relevantna odbora za proces članstva Kosova u Savetu Evrope, saopšteno je iz ovog ministarstva.

Ahmeti boravi u radnoj poseti Strazburu u okviru zimskog zasedanja Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

"Tokom sastanaka vođeni su razgovori u vezi sa razmatranjem zahteva Kosova za članstvo u Savetu Evrope, odnosno o izradi mišljenja Komiteta za politička pitanja i demokratiju i mišljenja druga dva odbora. Predstavnici tri odbora upoznati su sa konkretnim koracima koje je naša Vlada preduzela od posete izvestilaca Kosovu i objavljivanja izveštaja eminentnih pravnika, u cilju konsolidacije demokratije, jačanja vladavine prava i unapređenja slobode i prava čovjeka u zemlji”, navodi se u saopštenju.

Tokom posete Strazburu, Ahmeti je razgovarao sa ambasadorkom Holandije pri Savetu Evrope Tanjom Gongrijpi koja je na čelu Komiteta stranaka Istanbulske konvencije.

"Razgovarali su o značaju koji je Kosovo dalo ovoj Konvenciji, inkorporirajući je u svoj Ustav, kao i o institucionalnoj posvećenosti Kosova eliminisanju nasilja nad ženama i nasilja u porodici“, navedeno je u saopštenju.