Aktivista SDP prekinuo emitovanje Dnevnika na RTK: "Radio Televizija Kurti"

RTK
Izvor: Telegrafi

Tokom emitovanja Centralnog dnevnika RTK na albanskom jeziku, aktivista Socijaldemokratske partije Nolj Nuši ušao je u studio sa transparentom "Radio Televizija Kurti", nakon čega je emitovanje vesti prekinuto.

Lider SDP na Fejsbuku je podelio snimak i poručio da su "od sada vesti javne televizije partijske".

"Kurtijeva radio televizija. Od sada su vesti javne televizije partijske. Redakcija je sada Vlada. Policija više nije sama na ulici. Dolazi kroz cenzurne filtere. Garancije Riljinde Gervale, televizijskog direktora, koja je postavljena od strane Partije. Partijski termini u preduzećima i agencijama postali su deo svakodnevice", rekao je Moljićaj.

Kako je naveo, imenovanjem Gervale, vlast želi da pokaže građanima kako treba da razume njihove postupke.

"Sa ovim imenovanjem, moć ulazi u naše domove. Da nam pokaže kako treba da razumemo njegove postupke. Ali naši građani su to prošli, i neće se vratiti u mračna vremena u kojima živi ovaj režim. Sloboda će naći svoj put", poručio je Moljićaj.

Upravni odbor RTK imenovao je juče Riljinda Gervalu na poziciju direktora tog RTK na albanskom jeziku.

Demokratska partija Kosova saopštila je da je imenovanje člana Samoopredeljenja Riljinde Gervale za novog direktora RTK zarobljvanje Javnog servisa i njegovo korišćenje u političke svrhe kosovskog premijera Aljbina Kurtija.