Anđelković: Vokeru smeta što Kosovo odavno nije etnički čisto od Srba

Zoran Anđelković
Izvor: Pink

Nekadašnji predsednik Privremenog Izvršnog veća Kosova i Metohije Zoran Anđelković ocenio je navode šefa nekadašnje verifikacione misije OEBS-a na Kosovu Vilijama Vokera, koji je zabrinut zbog evropskog plana o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, a koji smatra da stvari za Kosovo idu u pogrešnom pravcu, da tom albanskom lobisti smeta što Kosovo odavno nije etnički očišćeno od Srba, prenosi Politika.

Anđelković podseća da je krajem devedesetih godina prošlog veka, Voker bio jedan od vodećih pobornika da se bombarduje Srbija i dodaje da njemu sem Albanaca niko ne može verovati.

"Ove njegove izjave govore da je Voker nezadovoljan što Kosovo i Metohija nisu odavno etnički očišćeni i što svi Srbi nisu proterani. Zato njemu smeta svaka inicijativa i mogućnost da Srbi dobiju institucionalnu zaštitu što bi im omogućilo da ostanu na Kosmetu", kaže Aneđelković.

Podseća da je Viljem Voker u jeku NATO agresije na Srbiju bio i za ulazak pešadijskih trupa na Kosovo, a suština toga je zapravo bila okupacija naše zemlje.

"Plan NATO -a je bio da prvo bombarduju, očiste tu teritoriju kako bi onda lakše ušli na to područje”, poseća Anđelković.