Arifi: Kurti izbacio Osmani iz igre, ZSO samo okidač

Avni Arifi
Izvor: Gazeta Express

Bivši glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Avni Arifi rekao je da predsednica Kosova Vjosa Osmani već dugo ima prozapadnu retoriku koja je u suprotnosti sa politikom kosovskog premijera Ajbina Kurtija, prenosi Gazeta blic.

Kako je naveo, ZSO nije razlog njihovog sukoba, već samo okidač.

"Udruženje nije razlog, već samo okidač. Vjosina prozapadna retorika već neko vreme je u potpunoj suprotnosti sa aktuelnom politikom Kurtija i Vlade. Kurti ne poznaje koncept partnerstva i jasno je da je "pecao" ne samo na Vjosino biračko telo već i dalje", ocenjuje Arifi.

Prema njegovim rečima, Kurti je izbacio Osmani iz igre.

"Sa strukturalne, ali i političke tačke gledišta, Kurti je Osmani izbacio iz igre pretvarajući je u notara Samoopredeljenja, a gotovo nijedan glasač opozicionih partija Vjosu ne vidi kao svog predstavnika“, naglašava on.

O političkoj budućnosti Osmani i mogućnosti da ponovo bude deo Demokratskog saveza Kosova, Arifi kaže da bi i sama trebalo da razgovara sa Kurtijem i Abdidžikuom.

"Ne znam šta će biti Vjosina budućnost u politici. Možda bi ona sama trebalo da razgovara sa Aljbinom i Ljumirom o tome šta dalje", izjavio je Arifi.