Atić: Treba da se ujedinimo i u drugim opštinama, da budemo što jači protiv Srpske liste

Arden Atić.jpg
Izvor: Koha ditore

Pozivam sve političke aktere da uzmu opštinu Severna Mitrovica kao primer, da se ujedinimo kako bismo na izbore izašli što jači protiv Srpske liste, izjavio je Erden Atić, koji će biti zajednički kandidat albanskih stranaka za gradonačelnika Severne Mitrovice.

Erdena Atića za kandidata za gradonačelnika Severne Mitrovice predložili su pokret Samoopredeljenje, Demokratska partija Kosova, Alijansa za budućnost Kosova, Alijansa za novo Kosovo i Vakat, i do sada je ozvaničena samo njegova kandidatura kao zajedničkog kandidata u opštinama sa srpskom većinom, piše Koha.

Atić kaže da se o ovom pitanju razgovaralo duže vreme.

"Dogovorili smo se oko onih tačaka gde smo imali konceptualne razlike ako možemo tako da kažemo. Saradnja je veoma dobra, sa puno sportskog duha i rezultirala je ovim sporazumom", rekao je Atić.

Atić je pozvao da ovaj primer slede i druge opštine u kojima su Albanci manjina.

"Pozivam sve političke aktere da uzmu opštinu Severna Mitrovica kao primer, da se ujedinimo, da delujemo jednoglasno kako bismo na izbore izašli što jači protiv protivnika za kojeg znamo da će biti Srpska lista sa svim tim isključujućim politikama", rekao je on.

Betim Đoši iz DPK kaže da su oni ponudili svoju podršku i u Gračanici, Novom Brdu, Štrpcu i Leposaviću, iako su 2017. godine u svim ovim opštinama bili albanska stranka sa najboljim rezultatom. Đoši je ipak dodao da su ogranci DPK u tim opštinama ti koji odlučuju da li će izabrati zajedničkog kandidata sa drugim strankama.

I Demokratski savez Kosova je svojim ograncima prepustio nadležnosti za pravljenje koalicija sa drugim strankama.

Ja
15. Avgust 2021.
Cuvajte jedinstvo u srpskoj listii to je najlepse u celom svetu lepota sto se I vidi na pravdi I slobodi !!!!