Avdilji: Iznenađuje što DSK ćuti o napadima na Gervalu

Hadži Avdilji
Izvor: suhareka.com

Poslanik sa liste "Gukso" Hadži Avdilji rekao je da ga iznenađuje što je Demokratski savez Kosova ostao nem na negativnu kampanju koja se ovih dana vodi protiv ministarke spoljnih poslova i dijaspore Donike Gervale, prenosi Reporteri.

Avdilji je gostujući na T7 rekao da taj potez DSK nekorektan, jer je Gervala sporne izjave zbog kojih je kritikovana davala za vreme dok je ona član te političke partije.

"Sada u DSK vlada smrtna tišina, a to je bio stav i DSK, jer se radi o ubijenim funkcionerima te stranke. Gervala je samo podsetila na neke stvari i mislim da tu nema ništa loše. Sve političke stranke bi trebalo da traže pojašnjenje posleratnih ubistava", rekao je Avdilji.

Svojim ćutanjem, napominje Avdilji, iz DSK poručuju da se na neki način slažu sa onima koji vode kapmanju protiv Gervale.

Kada je reč o nedavnim tenzijama i sukobima između poslanika u Skupštini, Avdilji je istakao da su poslanici DPK imali neprimereno ponašanje prema Gervali.

"Neki poslanici zaista, ali ne svi, su pokazali nedolično ponašanje kada su vređali i psovali jednu ženu, pri tome i ministarku", rekao je Avdilji.