Bajrami odgovorila Muratiju: Opozicija ne može da radi svoj posao, niste svesni štete koju nanosite Kosovu

Hikmete Bajrami
Izvor: Albanianpost.com

Poslanica DSK Hikmete Bajrami ističe da Kurtijeva vlada nije svesna štete koju nanosi Kosovu, i da je relativisanje odnosa sa savezničkim zemljama do tačke uvođenja sankcija, katastrofalno.

Bajrami je na Fejsbuku reagujući na izjavu ministra finansija Hekurana Muratija da opozicija blokira međunarodne sporazume u Skupštini, istakla da opozicija nije mogla da radi svoj posao i podsetila da Pokret Samoopredeljenje 2015. godine nije glasao za ratifikaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Prema njenim rečima, odgovornost je na Muratiju što nije glasao za međunarodne sporazume u Skupštini.

Kako je navela, građani dobro znaju da niko nije sprečio vladu i ministra finansija da sprovedu fiskalne reforme kao što su povećanje plata, podizanje minimalca, snižavanje cena osnovnih proizvoda.

"Propaganda ovoga puta neće proći. Pali ste u svim sferama, a vrhunac neuspeha su sankcije Kosovu, kao rezultat vaših eksperimenata. Danas, umesto da slavimo deklaraciju od 2. jula i odamo počast svima koji su dali živote za ovu zemlju, danas pričamo o sankcijama EU protiv Kosova. Kakva degradacija", poručila je Bajrami.

Ona je i za Gazetu blic navela da trenutna vlast nije svesna štete koju nanosi Kosovu.

"Kada čitate ovakve izjave, shvatate da oni koji danas nama upravljaju nisu ni svesni kakvu štetu nanose zemlji. Relativisanje štete u odnosima sa našim saveznicima do tačke uvođenja sankcija na ovom nivou je katastrofalno za zemlju", rekla je Bajrami.

Poručila je da Vlada sa ovakvim pristupom vodi Kosovo u opasnost.

„Još jednom je vlada sa ovakvim načinom razmišljanja poput Muratija dovela zemlju pod sankcije. Situacija je ozbiljna, egzistencija naše zemlje je u opasnosti. Kosovu je potreban put bez ovih ljudi, bez ovakvog načina razmišljanja“, dodala je Bajrami.