Bajrami: Samoopredeljenje svoje glasače gleda kao neprijatelje

Hikmete Bajrami
Izvor: Albanianpost.com

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Hikmete Bajrami istakla je da se slogan "pravo na pravo", kojim je Samoopredeljenje vodilo svoju predizbornu kampanju, promenio u slogan "protiv prava", jer, kako je navela, ta stranka danas svoje glasače gleda kao neprijatelje.

Bajrami je na Fejsbulu napisala da je vladajuća stranka protiv svih koji žele da iskažu svoje mišljenje.

"Vladajuća stranka je protiv medija jer se oni ne izveštavaju kako žele, vladajuća partija koja je protestovala i učestvovala u svakom štrajku je protiv svih sindikalaca i nastavnika zato što traže povećanje plata. Protiv svakog su ko se žali na restrikciju struje i protiv svakog ko kaže istinu Aljbinu Kurtiju da sprovodi prethodne sporazume sa Srbijom", istakla je ona.

Bajrami je dodala da je Samoopredeljenje protiv svojih glasača i da je, pored svih problema, Kurtiju najbitniji dijalog sa Srbijom.

"Ne znam ko vas uči i savetuje da sve gledate kao neprijatelje. Da gledate svoje glasače kao neprijatelje nakon što ste dobili 51 odsto glasova. Čak su i sindikalci i nastavnici koji traže dijalog i povećanje plata bili vaši glasači. Umesto dijaloga sa svakim građaninom, premijer i vladajuća stranka odlučili su da se bave samo dijalogom i sastancima sa Vučićem", navela je ona.

Ona je podsetila da je hiljade roditelja ostalo bez posla, a da postoji i rizik da školska godina ne počne 1. septembra. Zatražila je da se pronađe rešenje. Prema njenim rečima, dijalog sa nastavnicima i sindikalcima je neophodan.