Balje: Teško komuniciram sa Kurtijem, nema vremena za razgovor sa mnom

Duda Balje
Izvor: lajmi.net

Poslanica u Skupštini Kosova iz redova bošnjačke manjinske zajednice Duda Balje izjavila je da je glavni problem koji ima sa Pokretom Samoopredeljenje to što ima lošu komunikaciju sa premijerom Aljbinom Kurtijem, prenosi Ljajmi. 

Balje je na Teve1 rekla da je nekoliko puta pokušavala da se sastane sa Kurtijem, ali da je to bilo nemoguće.

Prema njenim rečima, taj problem u komunikaciji se pojavio od početka rada izvršne vlasti na čelu sa Kurtijem. 

"Kad nemate komunikaciju, ne možete da pričate o prioritetnim problemima bosanske zajednice, ne možete da nađete rešenje, teško mi je da komuniciram sa Кurtom, ovo je glavni problem od prvog trenutka kada sam podržala ovu Vladu", kaže Balje i naglašava da je pokušavala da se sastane sa Kurtijem ali da on nije bio dostupan za razgovor sa njom. 

Balje kaže da bi razlog za to mogao biti i njen glas protiv nekih predloga Pokreta Samoopredeljenje, za šta je, dodaje, okarakterisana kao "nedisciplinovana poslanica".

"Sigurna sam da su me definisali kao nedisciplinovanog poslanika, koji ne poštuje odluke Vlade", navela je Balje i dodala da ona glasa razmišljajući malo drugačije. 

Balje je rekla da je imala više saradnje sa svim prethodnim premijerima.

"Obično do sada sa svakim premijerom kada smo imali nešto važno, nismo čekali sastanak, sada je nešto drugačije, za mene je to velika prepreka. Znam da ima mnogo obaveza, ali još uvek nema vremena da se nađe sa mnom, nema razloga, ja ovo neću tolerisati", navela je Balje.