Bisljimi: U izjavi Petkovića bilo mnogo laži

Besnik Bisljimi
Izvor: lajmi.net

Zamenik kosovskog premijera Besnik Bisljimi izjavio je da je u izjavi direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića koji je rekao da je postignuti sporazum o energetici otvorio put ka formiranju ZSO, bilo mnogo laži, prenosi Ljajmi.

On je gostujući na tv Dukađini nabedio novinara koji ga je pitao za to da više veruje Petkoviću i daje mu kredibilitet.

"Uvredljivo je kada se u kontekstu dijaloga ne pozivate na moje izjave, već na izjave mog protivnika. Ne tražite od mene da posvetim vreme Petkovićevim izjavama. Znam šta govori Petković. Ne tražite od mene da trošim vreme na njegove izjave", rekao je Bisljimi.

Na pitanje da li se "nešto radi" za ZSO, a povodom izjave nemačke evroposlanice Viole Fon Kramon, Bisljimi je i to negirao.

On je rekao da će se o pitanju manjina razgovarati tek kada Srbija prizna Kosovo, prenosi Reporteri.

"Razgovaraćemo o pitanju manjina kada se ne budu dovodili u pitanje suverenitet, teritorijalni integritet i funkcionalnost Kosova. Nijedan od ovih uslova nije ispunjen. Kada Srbija prizna Kosovo i objavi da je ne interesuje nikakav mehanizam koji ima izvršna ovlašćenja", rekao je Bisljimi.

Bisljimi je dodao da je rekao fon Kramon da ne želi "Udruženje koje izoluje", već "Fond koji integriše".

"Smislio sam fond koji omogućava integraciju srpske zajednice. Udruženje ih izoluje jer je to asocijacija opština sa srpskom većinom. Rekli smo da nam je potreban fond koji stvara mogućnosti za saradnju opština sa različitim subjektima", dodao je on.