Bivši američki snajperista iz OVK: Samoopredeljenje i "Gudžo" uništili moju reputaciju

Majk Spat
Izvor: Reporteri

Bivši američko-nemački snajperista koji je bio u sastavu OVK Majk Spat naveo je da će podneti krivičnu prijavu protiv Pokreta Samoopredelenja i liste "Gudžo" Vjose Osmani, zbog kako je dodao, "pretnje partijskih militanata".

"U ovom trenutku podneću krivične i građanske tužbe protiv rukovodstva Samoopredeljenja i liste "Gudžo". U svim međunarodnim institucijama se zna od kakvog nasilja, uznemiravanja, ugnjetavanja potiče. Ove političke stranke će poći na vas ako ne pristanete na njihove uslove. Ako pogledate te slike i komentare, videćete da su veoma štetne i opasne, plus to uništava vaš kredibilitet na međunarodnoj osnovi jer su javni. Ovo ne samo da uništava vašu reputaciju, već uništava i odnose, porodice i prijatelje. Stoga molim nacionalnu i međunarodnu zajednicu i agencije za sprovođenje zakona da preduzmu odgovarajuće mere po tim stvarima, molim svedoke da se jave“, napisao je Spat na Fejsbuku.

On je dodao da je rukovodstvo ovih partija odgovorno za pretnje i uvrede na račun njega i OVK uopšte.

"Od pretnji, uvreda i povreda moje ličnosti i OVK uopšte. Odgovornost je na rukovodstvu tih političkih partija“, poručio je Spat.