Bivši pukovnik KBS: Smešno je da se dva ministra bave uklanjanjem nelegalnih bilborda

Uklonjen Bilbord u Zvečanu
Izvor: Fejsbuk

Bivši pukovnik Kosovskih bezbednosnih snaga Afrim Veselji, povodom uklanjanja bilborda u Zvečanu, izjavio je da je smešno što su dva ministra, tačnije ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja i ministar administracije lokalne samouprave u Vladi Eljbert Krasnići, našli vreme da se bave njihovim uklanjanjem, prenosi Dukađini.

Ipak, Veselji kaže da treba ukloniti sve bilborde koji, kako kaže, šalju loše poruke, ali dodaje, čini mu se veoma smešnim da dva ministra nađu vreme da se time bave.

"To treba da uradi Ministarstvo za infrastrukturu kroz svoje mehanizme. Kosovo ne treba da šalje poruke s političkog nivoa", rekao je Veselji.

Veselji je naveo da je uklanjanjem bilborda sa fotografijama počasnih građana Zvečana Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Vladimira Putina, Novaka Đokovića, Milorada Arlova, Zorana Krivokapića i Jugoslava Kostića, poslata poruka da ne vole Vučića i Putina ali da nije bilo potrebe da ministri sa tog nivoa šalju tu poruku.

Dodao je da u ovoj situaciji treba postupati mudro, a ne potezati populizmom te da su ministri to uradili jer je Kosovo u izbornoj godini pa kako bi prikupili još neki glas.

"Nama je cilj članstvo u EU i Nato. Sa takvim porukama nećemo napredovati“, naglasio je.

Ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja saopštio je da su ti, kako kaže, nelegalni bilbordi uklonjeni danas u Zvečanu te da "slike fašista i agresora poput Vladimira Putina i protivnika kosovske države neće naći mesto u njihovoj državi".

Svečlja je podelio snimak te akcije, gde se može videti da je bio prisutan i ministar administracije lokalne samouprave Eljbert Krasnići.